Amatørdagen Søndag d. 19. juni 2022

Trods tvivlsomt vejr blev der afviklet fine løb på Amatørdagen søndag d. 19. juni på JVB. Løbsdagen blev afsluttet med et grill arrangement med rigtig fin tilslutning og god stemning


Storfavoritten Borups Viking var sikkerheden selv

Borups Viking
Stor glæde på vinderpladsen efter sejren til Borups Viking og Emil H. Mæhlisen. Foto: Ole Hindby

I første løb hed storfavoritten Borups Viking, der har vundet alle sine starter på JVB i år og pt er i front i kampen om titlen som Årets Hest. I vognen sad Emil H. Mæhlisen ligesom tilfældet var i et amatørløb tilbage i april, som dengang endte med sejr.
Det blev til en rolig start for Borups Viking, der lod de øvrige fejlfrie ekvipager køre lidt afsted foran, hvor de første 500 meter blev afviklet efter 12,4 med Kim Madsen og Cash Sali i spidsen.
Med en omgang til mål endte Borups Viking som første hest i andet spor og blev nedad bagsiden kørt frem mod den førende. Ind på opløbets lige bane sad Emil blot stille i vognen og lod Borups Viking afgøre til sikker sejr for anden gang i ekvipagens samarbejde.
På de efterfølgende pladser fulgte Cash Sali med Kim Madsen og Casino Girl med Lars Munk.

Monteløbet gik til Fyn

Maia
Sejrsgestus fra Camilla Borum ved målpassage. Det var rytterens første sejr. Foto: Ole Hindby.

Dagens andet løb var et Monteformløb med deltagere fordelt i 5 volter. Direkte til spids gik Diamond Dust E M med Maja Søgaard som afviklede de første 500 meter i 24-25-fart, hvilket betød at 20 meterstillæg belastede Maia med Camilla Borum i sadlen kort efter 500-meter mærket kunne overtage spidsen. Herefter var der en smule slinger i valsen nedad bagsiden, hvor hoppen brød lidt ud, men ikke noget, der kunne true sejren, der blev sikker.
Dermed kunne fynske Camilla Borum vinde sit første løb nogensinde i blot 3. start hvilket blev fejret med en herlig sejrsgestus.
Århus-ekvipagen Diamond Dust E M og Maia Søgaard holdte andenpladsen, mens det igen var fynsk på tredjepladsen i form af Ståhlebos King og Mette Carlsen.

Sæsondebutanterne sejrede

Figeac
En tilpas Figeac ved sejren i Formløbet. Foto: Ole Hindby

I de efterfølgende 2 løb blev det til sejre for sæsondebutanterne. I dagens formløb var Figeac tilbage i løbene efter 11 måneders løbspause og sæsondebuterede med sejr.
Fra start af forsvarede Jens Erik Kruse spidsen med Sir Mosebo og kørte derfra et stigningsløb med 26-fart de første 500 meter og kilometeren på 23,7. Det lignede længe, at taktikken skulle holde hele vejen hjem til sejr, men Niels Knudsen og Figeac havde undervejs i løbet fået fjerde par indvendigt forvandlet til ryg på den førende Kruse og Sir Mosebo.
På slutningen af bakken kom hullet som på bestilling for Knudsen, der kunne sende Figeac forbi til sejr i dennes sæsondebut. De sejrede foran Sir Mosebo og Jens Erik Kruse og Palais Bourbon med Pernille Bye Hansen som tredje.

Deckname

Deckname
Deckname og Peter Visti på velfortjent æresrunde efter en flot sejr i dagens 4. løb. Foto: Ole Hindby.

I dagens 4. løb over 1800 meter autostart for heste med højst 100.000 kr. var Peter Visti hoppet i vognen for første gang i år og det med succes. Kusken der blot kørte 2 løb sidste år med sejr som følge i det ene løb, havde taktikken klar for dagen.
Deckname fik lov at følge bilen fra start og gik direkte til spids og afviklede de første 500 meter i 15-fart. Herefter var Emil Mæhlisen, der denne gang kørte Golden Simon, ikke sen til at gå ud i andet spor og trykkede farten op på den førende. Ud på sidste omgang gik de to heste side om side og det var tydeligt, at Visti havde taget spidsen for at forsvare den hele vejen hjem til mål. Op i gennem opløbet var det kun outsideren Cassiopeia B F med Lucas Kirk, der så ud til at kunne true sæsondebutanten. Men som Vennekilde speakede ”Deckname ved inderbanen kæmper som en løve, den kæmper hele vejen. Det er Visti. Det er Deckname. Det er programnummer 3.”
På de efterfølgende pladser fulgte Cassiopeia B F med Lucas Kirk og Eddie med Mads Hjortballe.

14-årige Rondo Byrds uslåelig i SU-løbet

Rondo Byrds
Herlig sejrsgestus fra Maia Andersen ved sejren med Rondo Byrds. Foto: Ole Hindby.

Endelig lykkedes det igen at få et SU-løb i Århus gennemført. Med et felt på 8 ekvipager fordelt indenfor 40 meters tillæg var der lagt op til et spændende løb. Fra start blev 14-årige Rondo Byrds med Maia Andersen sendt til front efterfulgt af yderligere to 14-årige heste i form af Rico Pape med Maja Søgaard og Rich Man med Mette Jepsen. Rondo Byrds har vel altid gået sine bedste løb fra spids og Maia kørte også afsted med en klar taktik med afvikling af de første 500 meter efter 20,8. Herefter øgede hun tempoet ud på sidste omgang. Kilometeren gik efter 19,3 fortsat med de tre 14-årige heste på de tre første pladser og med lidt afstand til de øvrige. Disse fik dog bedre fart på og i sidste sving var Rico Pape og Rich Man indhentet af Chimneysweeper med Pernille Munch Lassen, men fange Rondo Byrds og Maja var der ingen der kunne. Hun havde givet sin hest afgangssignal, der sejrede sikkert, med tid til sejrsgestus foran en godt afsluttende Snooty med Lise Pedersen og Chimneysweeper med Pernille Munch Lassen.

Tak for et hyggeligt grillarrangement

Visti
Mon Visti giver Kruse et par fif til ’Spids-og-slut”-taktikken til næste gang? Foto: Christina Astrup

Efter løbene var der dækket op til grillpølser og hygge ved Tutten inden folk kørte hjem. Fra ATAKs bestyrelse skal der lyder en tak for et hyggeligt arrangement, som vi håber at kunne gentage en anden gang.
Flere billeder fra arrangementet kan ses her på siden eller på vores facebook side ATAK – Aarhus Trav Amatør Klub.

Skriv et svar