ATAKs Fødselsdagsløb og gamle kæmper kom retur til vinderpladsen

I september måned fik vi afviklet  indledende afdelinger samt finale og trøstfinale i dette års udgave af ATAKs Fødselsdagsløb. September blev også måneden, hvor såvel Poul Søgaard og Rico Pape som Stald Alberta med Picasso og Sensei Bob vendte tilbage til vinderpladsen igen.

Vinder af ATAKs Fødselsdagsløb 2020 præsenteret af Hans Nielsens Mindefond blev Aalborg-ekvipagen Cæsar Spin og Mike Kristensen.
Foto: Ole Hindby

Selvom ikke meget er som det plejer i år, lykkedes det alligevel at få afholdt dette års udgave af ATAKs Fødselsdagsløb i september – som det plejer. Fredag d. 4. september blev der afholdt to indledende afdelinger, som havde to flotte og overbevisende vindere i hhv. Cabo Suroeste med Heidi Vægter Lønborg og Cæsar Spin med Mike Kristensen. Det var også de to heste, der senere skulle vise sig at være de toneangivende i finalen 14 dage senere, hvor Cæsar Spin efter en omgangs kørsel presser sig til spids og straks efter får Cabo Suroeste over sig. Rundt sidste sving har de to prøvevindere taget lidt afstand til de øvrige, mens Cabo Suroeste fik lidt stumme ben op over bakken kunne Cæsar Spin fortsætte til sikker sejr, foran Diva Sisa, der havde overladt spidsen til Cæsar Spin og efterfølgende fulgt med i ryggen på de to foranliggende. På sin sædvanlige fine slutfinish tog Viola Toft og Lars Munk tredjepladsen som bedst placerede Århus-ekvipage. 

Den lange rejse gav pote

Raket Hill Street med Victor Ecce vinder dette års trøstfinale i ATAKs Fødselsdagsløb præsenteret af Horsedoc.
Foto: Ole Hindby

Den længste tur for at være med i Fødselsdagsløbet havde Raket Hill Street, Birger Larsen og Victor Ecce taget fra Lunden. Med to indledende afdelinger ville de seks første heste i hver afdeling kvalificere sig til A-finalen, mens de øvrige ville få plads i Trøstfinalen. Raket Hill Street blev syvende i sin indledende afdeling og klarede derfor lige præcis ikke at komme med i A-finalen. Til trods for dette var humøret højt på Birger Larsen, da han satte sig i bilen med kursen hjem til Sjælland og sagde på gensyn sent fredag aften d. 4. september. 

Det skulle også vise sig at være et glædeligt gensyn d. 18. september, da Raket Hill Street og Victor Ecce rundede konkurrenterne op gennem opløbet i Trøstfinalen og vandt løbet. 

Der skal i forbindelse med finalerne lyde en stor tak til vores sponsorer Hans Nielsens Mindefond og Horsedoc.

Retur til vinderpladsen

En tilpas træner efter den ene af de to sejre til Picasso og Sarag Bang Poulsen.
Foto: Ole Hindby

Allerede i slutningen af august fik Stald Alberta alias Arne Theilmann hul på bylden og vendte tilbage til vinderpladsen efter en sejrsløs sæson 2019. Det skete da Picasso og Sarah Bang Poulsen kunne spidse en overlegen sejr hjem i et SU-monteløb. En sejr som de fulgte op på halvanden uge efter, da de denne gang, trods tillæg, kunne tage deres anden montesejr sammen. Man skulle helt tilbage til 2016 for at finde Picassos seneste sejr, så det må siges at være to tiltrængte sejre for såvel hest som ejer og træner. 

Blot to løb senere var Theilmann igen at finde på vinderpladsen idet hans anden hest Sensei Bob suste forbi konkurrenterne i opløbet til sejr for Tonny Rasmussen. Her kunne såvel hest som kusk tage sin første sejr siden 2018, og træneren kunne kalde sig ubesejret i sin seneste tre starter.

Rico og Søgaard kunne også

Med ørerne fremme løber Rico Pape først over målstregen med Poul Søgaard i vognen.
Foto: Ole Hindby

Få dage senere ville også Rico Pape og Poul Søgaard tilbage på vinderpladsen sammen. Ekvipagens seneste sejr ligger tilbage i 2017, men efter at have fået lov at bestemme i behersket tempo undervejs på det 2300 meter lange løb, var der ingen, der kunne passere Rico og Søgaard. Dermed kunne ekvipagen vende tilbage efter blomster og køre på velfortjent æresrunde. I sejrsinterviewet gav Søgaard da også udtryk for, at sejren var tiltrængt, men Rico Pape er en sød og rar hest i det daglige, som er det vigtigste for ham og datteren Maja, der har haft glæde af Rico i monteløbene. 

Dermed må september måneds tema være – retur til vinderpladsen.