Succesfuld fredag for de århusianske monteryttere

Weekenden blev indledt med DM for monteryttere i Skive. Et DM hvor Århus var repræsenteret med hele fem ryttere i form af Camilla Andersen, Sabina Gammelgård og de tre DM-debutanter Nikoline Nikolajsen, Iben Engholm og Fie Marie Ibsen. Dermed bestod halvdelen af dette års DM-felt af Århus-piger, og de fik da også vist sig frem på bedstevis.  

De tre debutanter Fie Marie Ibsen, Iben Engholm og Nikoline Nikolajsen med de store smil på inden aftenens tre ridt. Foto: Gorm Foto

I første afdeling var der Århus over hele linjen, da Camilla Andersen efter et afventende ridt sendte Kim Holleufer trænede Real Love afsted gennem sporerne i høj fart på sidste langside. Gennem opløbssvinget stod det klart at ekvipagen havde taget på den førende Breaking Point med Nicolaj Stott. Ned gennem opløbet var de da også alene på banen og vandt en sikker sejr i flotte 16,7a over distancen 2060 meter foran Breaking Point med Stott. Dermed lagde Camilla sig i spidsen af konkurrencen, med Iben Engholm på fjerde pladsen, mens Fie Marie Ibsen måtte nøjes med en utaknemmelig sjette plads lige udenfor pointene på Turmalin Raun. Hverken Sabina Gammelgård eller Nikoline Nikolajsen fik nogen drømmestart på dette års DM. For Nikolines vedkommende blev det til startgalop med Bibs Nordal, mens Sabina blev distanceret på Race Chip. 

Camilla Andersen og Kim Holleufer efter sejren med Real Love. Foto: Gorm Foto

Revanche til Sabina og Nikoline

For såvel Sabina og Nikoline blev der i den grad taget revanche i anden afdeling af DM. Her fløj Sabina til spidsen med den lynhurtige Arkibal Tamsen fra spor 1, tæt fulgt af Nikoline på montedebutanten Aayla T Dream. Og det skulle vise sig at blive svært at fange de to starthurtige piger. Jens Erik Kruses Sir Mosebo med Stott i sadlen gjorde det bedste den kunne for at indfange de to piger, men missionen lykkedes ikke og Sabina kunne krydse målstregen foran Nikoline med Stott og Sir Mosebo som tredje. 

Camilla fik sat godt gang i hovene på sin ridetur Orval efter en meget langsom indledning, og kunne bogfører sig yderligere 3 point og lå dermed i spidsen af konkurrencen sammen med Stott inden sidste afdeling. Mindre held var der for Iben og Fie der begge fik galop kort inde i løbet. 

Velfortjente klap til Arkibal Tamsen fra Sabina, da de passerer målstregen som vindere af anden afdeling. Foto: Gorm Foto

’Fang mig hvis I kan’

Desværre for Camilla var samarbejdet ikke i top mellem hende og hesten Amber Attack, hvorfor hun endte med at opgive inden hun overhovedet var kommet afsted. Dermed missede hun også chancen for at ride om medaljerne. 

Til gengæld red Nikoline for guldet. Fra start af sendte hun Special Player direkte til spids og red løbet efter hendes succes-taktik med sin egen Super Mento – ’Fang mig hvis I kan’. Den var Special Player med på, og afsted det gik til sikker sejr for parret. I sejrsinterviewet gav Nikoline da også udtryk for, at det var mere Special end hende, der styrrede tempoet. I dag søndag er status da også, at armene fortsat er lidt ømme. 

Også velfortjente klar til Special Player på vej mod sejren for Nikoline. Foto: Gorm Foto

Hattrick til pigerne

Med sejren til Nikoline i sidste afdeling lykkedes det dermed Århus-pigerne at vinde alle tre afdelinger i DM for monteryttere, hvilket må siges at være en utrolig flot præstation. Der var også her Århus over hele trioen i sidste afdeling, da Stald Albertas Picasso endnu en gang bekræftede sin flotte form og tog andenpladsen med Stott i sadlen. Også Fie fik oprejsning ovenpå sine to første rideture og sluttede af med en tredjeplads på Chelsea.

Sølv til Nikoline – Bronze til Sabina

Podiet i dette års udgave af DM for monteryttere. Guld til Nikolaj Stott, sølv til Nikoline Nikolajsen og bronze til Sabina Gammelgård. Foto: Gorm Foto

Med sejren kom Nikoline op på i alt 14 point, men med to andenpladser og en tredje plads til Stott var det lige præcis ikke noget til at snuppe guldet fra ham. Men det var en glad og stolt Nikoline, der kunne lade sig hylde som sølvvinder til sejrsceremonien og herfra skal der også lyde et stort tillykke med den flotte debut. Bronzen gik til en noget overrasket Sabina, der i sidste afdeling fik en femteplads, og 2 meget vigtige point. Der skal naturligvis også lyde et tillykke til hende herfra.

Iben, Nikoline, Fie, Sabina og Camilla sørger for, at Stott får den traditionelle tur i vandet. Foto: Gorm Foto