Amatørenes første kvartal

Så er løbene for første kvartal af 2022 i Århus blevet afviklet, og det har været med flotte præstationer fra de århusianske amatører, hvor det er blevet til 8 sejre i alt.

Erik Grove og Niels Ole Jensen indledte med sejre

Glen-G-K
Erik Grove og Glen G K på vej mod sejren d. 14. januar 2022. Foto: Ole Hindby

Årets første løbsdag på Jydsk Væddeløbsbane i 2022 blev afviklet fredag d. 14. januar, hvor Erik Grove med hesten Glen G K lagde flot ud med sejr i årets første løb. 

Fra start kørte Grove med ude fra spor 6 og udfordrede den førende gennem første sving, der kvitterede med galop, hvorefter Glen G K besatte fronten og fik lov til at afvikle de første 500 meter efter 19,7. Ud på sidste omgang blev Grove og Glen presset udvendig fra af favoritten Here’s Johnny Sox med Michael Lønborg og selvom denne fik overtaget ind på opløbets lige bane kom Glen G K tilbage og vandt en forholdsvis let sejr i tiden 19,4a.

Grove har i et tidligere sejrsinterview udtalt at G K står for Godt Kørt og det kan man kun sige kusken gjorde her.

Angelfromheaven
Angelfromheaven i spids fra start til mål. Foto: Ole Hindby

I dagens sidste løb – dagen formløb over 1800 meter var der igen århusiansk på vinderpladsen i form af Niels Ole Jensen og Angelfromheaven, der førte hele vejen rundt. Parret fik lov til at afvikle de først 500 meter efter 22,7, hvorefter tempoet blev øget ud på sidste omgang således kilometeren gik efter 20,9 med Angelfromheaven veludseende fremme i fronten. Ind mod sidste sving blev angrebene sat ind bagfra, men alt prellede af på Angelfromheaven og Niels Ole, der vandt sikkert foran en velafsluttende Tarzan Gardenia med Kim Madsen og Rico Pape og Poul Søgård som tredje.

Pernille indledte sit hattrick

Business-as-Usual
Sejrsgestus fra Pernille Bye Hansen ved sejren med Business As Usual d. 28. januar 2022. Foto: Ole Hindby.

14 dage senere var der igen løb i Århus fredag d. 28. januar og her indledte Pernille Bye Hansen første sejr i formløbene i hvad der senere skulle vise sig at blive til et hattrick for hende i disse løb. I dagens 10. og sidste løb kørte hun ud med sin egen Business As Usual som favorit og trods en udvendig rejse hele vejen rundt på det 2300 meter lange formløb var der ingen der kunne true Business og Pernille, der vandt i tiden 20,4 foran en anden Pernille i form af Penille Munch Lassen med Chimneysweeper og med Niels Ole Jensen og Angelfromheaven som tredje.

TarzanGardenia
Pernille og Tarzan ved sejren d. 18. marts 2022. Foto: Ole Hindby

Pernille fortsatte sit sejrstugt i formløbene de efterfølgende to løbsdage, hvor Business As Usual var skiftet ud med Tarzan Gardenia, der d. 5. marts vandt det lange formløb og efterfølgende d. 18. marts vandt det korte formløb over 1800 meter trods 60 meters tillæg. Så Pernille har virkelig fået godt gang i hestene og en flot start på sæsonen 2022, hvilket også har bragt hende i front på amatørernes championatsliste som eneste kusk med 3 årssejre efter første kvartal er kørt.

Sæsondebutanterne sejrede

Såvel Borups Upptåg som Super Mento var lørdag d. 5. marts ude i deres sæsondebut og begge heste kvitterede med sejr direkte efter ferien.

Borups Upptåg
Sejrsglæde hos Tonny Rasmussen ved sejren med Borups Upptåg. Foto: Ole Hindby.

Tonny Rasmussen og den nu 5-årige hoppe Borups Upptåg (Bodil) havde taget konkurrencen mod de professionelle ekvipager. Efter et løb i ryg på den førende sendte Tonny sin hest afsted udvendig for den førende ekvipage Garfiels A P og Rene Kjær og fik ved indgangen af sidste sving overtaget på denne. Op gennem opløbet forsøgte Steen Juul at få presset favoritten Golden Money forbi, men indvendigt forsvarede Tonny og Bodil sig til sæsonens første sejr i tiden 19,2.

Super_Mento

Dennis og Nikoline Nikolajsen har gennem flere sæsoner holdt flot form på 11 år gamle Super Mento. Denne løbsdag havde de meldt ham ud i et 18,5 Amatørformløb med 20 meters tillæg. Super har tidligere haft udfordringer i snorestart for sulky, men denne lørdag havde Nikoline ingen problemer med at få sin gamle dreng afsted i korrekt gangart. Efter et løb i 4. par udvendigt afsted i tredje spors angreb i midten af opløbssvinget og trods parret opad bakken endte ude i fjerde spor kunne Nikoline sidde forholdsvis stille bag den Dennis Nikolajsen-trænede Super Mento og runde konkurrenterne til sejr i tiden 17,0 til 26,7 gange pengene i vinderodds.

Cabo Suroeste og Mads Hjortsballe i tæt opløbsduel

Udover Pernille Bye Hansen kom også Mads Hjortsballe på vinderpladsen på kvartalets sidste løbsdag. Dette gjorde han i selskab med Heidi Vægter Lønborg trænede Cabo Suroeste i et amatørløb over 2300 meter.

Cabo Suroeste
Cabo Suroeste kæmper sig udvendigt forbi til sejr for Mads Hjortsballe. Foto: Ole Hindby

Trods 40 meters tillæg sad parret i ryg af den førende 14:10-favorit Borups Upptåg allerede indenfor de første 500 meter, der blev afviklet efter beskedne 24. Her blev Mads siddende indtil slutningen af opløbssvinget, hvor tempoet dog også var sat betragteligt op. Tidligt så det ud som om Cabo Suroeste udvendigt havde fået overtaget på den indvendige favorit, der dog kæmpede sig tilbage, men på stregen var det Århustrioen Mads, Cabo og Heidi, der trak sig sejrsrigt ud af det medrivende opløb i vindertiden 18,2.

Derudover har vi på udebane bemærket..

Det er ikke kun på hjemmebanen det er blevet til sejre for de århusianske amatører på udebane har vi ligeledes set sejre til:

  • Jørn Fuhlendorffs Gorm Box i Aalborg d. 22. januar med Magnus M. Nielsen
  • Morten R. Sørensens Cash Sali ligeledes i Aalborg. d. 22. januar med Knud Mønster
  • Dennis Nikolajsens Alexsandra R i Aalborg d. 31. januar med Nikoline Nikolajsen
  • Helle Tholstrups Epidot T T I Skive d. 5. februar med Jan Dahlgaard

Herfra skal der lyder et stort tillykke til alle vinderne.

Skriv et svar