Farvel og tak til R-årgangen

I forbindelse med årets sidste løbsdag fredag den 30. december 2022 skal vi i Århus tage afsked med seks heste fra R-årgangen, der alle har gjort starter i deres sidste år som aktive væddeløbere. Det drejer sig om Rondo Byrds, Rico Pape og Rasmus Pilbro, der denne løbsdag gør deres sidste start samt Rich Man, Real Love og Robin Victory, der indstillede karrieren tidligere på sæsonen. 

Til sammen har de seks heste startet 952 gange og vundet præcis 100 løb samt indløbet 1.141.721 kr. 

Efter dagens sidste løb vil der bliver overrakt en mulepose fra ATAK som tak for alle oplevelserne til disse heste. Vi vil derfor gerne se repræsentanter for ejerne nede foran dommertårnet. 

Rondo Byrds, der gør sin sidste start i dagens 7. løb, skal være velkommen til at komme tilbage efter sin mulepose umiddelbart herefter. 

Rondo Byrds
Rondo Byrds og Maia Andersen ved parrets seneste sejr 24. september 2022. Foto: Ole Hindby.

Rondo Byrds kom til Århus tilbage i 2013, hvor Flemming Degn havde erhvervet sig hesten, der skulle vise sig at være en ægte Århus-specialist. Allerede i sin første sæson på banen blev den Årets Hest. En bedrift den gentog det efterfølgende år. Siden 2018 har Rondo været den perfekte lærehest i såvel sulky- som monteløb for Maia Andersen, der også sidder i sadlen på fredag, hvor parret gør deres sidste start sammen. Dette sker i dagens 7. løb – Monteformløb, hvor de jagter deres 4. sæsonsejr. Seneste sejr for parret var i september. 

Rondo Byrds har inden starten på fredag gjort 169 starter i karrieren (32 – 16 – 17 : 270.300 kr.).


Rico Pape
Rico Pape og Poul Søgård ved sejren 20. maj 2021. Foto: Ole Hindby

Rico Pape har siden 2016 været en nyttig hest for familien Søgård. Den stabile traver har trods sin lille størrelse vist sig også at være en habil montehest, hvilket Rico bl.a. viste i 2017, hvor den vandt Licensmesterskabet for Monteryttere med Sarah Bang Poulsen i sadlen. De sidste 4 sæsoner har Rico Pape ageret lærehest for ejerdatteren Maja Søgård, som vandt sit første sulkyløb nogensinde med hesten i Skive den 8. maj 2022. På fredag gør Rico karrierens sidste start med Poul Søgård i sulkyen og parret viste fin form i forbindelse med starten juleaftensdag, hvor de sikrede sig andenpladsen i Skive. 

Rico Pape har inden starten på fredag gjort 193 starter i karrieren (10 – 17 – 23 : 146.205 kr.)


Rasmus Pilbro
Rasmus Pilbro og Rikke Knudsen ved sejren i sin næstsidste start 9. december 2022. Foto: Ole Hindby.

Rasmus Pilbro har gennem hele karrieren været ejet af sin opdrætter Ivan Krieger. Rasmus startede allerede sin karriere som 2-års, hvor den deltog i årets først 2-årsløb, dermed er Rasmus med helt fra start til slut for årgangen, da den fredag deltager i årets sidste løb med medejeren Kristine Krieger i sulkyen. Rasmus har særligt været kendt for sin afsluttende speed på hvilken hesten har vundet mange af sine løb på. Efter en sejrsløs sæson i 2021 lykkedes det Rasmus at få en sejr på falderebet i sin næstsidste start 9. december 2022. 

Rasmus Pilbro har inden starten på fredag gjort 221 starter i karrieren (23 – 28 – 29 : 263.101 kr.)


Rich Man
Rich Man og Niels Knudsen i karrierens sidste start 24. september 2022. Foto: Ole Hindby

Rich Man indledte karrieren på Jydsk Væddeløbsbane tilbage i 2011 og det var også her på banen den tog sin første sejr. Efter en længere årrække ved Henrik Lønborg blev hesten solgt til Norge, men vendte efter 2 år retur til Århus-banen, da den blev købt til Stald Birgit, som siden 2017 har ejet hesten. For Stald Birgit har Rich Man været en nyttig formløber hvor såvel far Niels som datter Rikke har taget sejre med hesten. Rich Man deltog for sidste gang i løb 24. september 2022, hvor det blev til sejr for Niels Knudsen, der efterfølgende i sejrs interviewet kunne fortælle det var sidste start for hesten. 

Rich Man gjorde 169 starter i karrieren (19 – 17 – 21 : 278.022 kr.)


Real Love
Real Love og Christina Jørgensen ved sejren 31. august 2018. Foto: Ole Hindby.

Real Love er ligeledes en hest, der gennem hele sin karriere har været ejet af sin opdrætter Kim Holleufer. Real Love indledte sin karriere i Århus i 2011, men det var først i 2015 hesten vandt sit første løb, et monteløb med Anne Hermansen i sadlen. De senere år har særligt Christina Jørgensen haft stor glæde af den stærke hest og det var da også hende, der sad i vognen ved hestens sidste sejr i Skive 16. maj 2022, hvor parret vandt et sprinterløb trods galop. Real Love gjorde sin sidste start 24. september, hvor den blev fjerde i et monteløb med Maja Christensen i sadlen. 

Real Love gjorde 91 starter i karrieren (12 – 17 – 5 : 152.498 kr.)


Robin Victory
Robin Victory og Charlotte Gregersen ved sejren I Skive 9. maj 2021. Foto udlånt af Charlotte Gregersen.

Robin Victory er hvad man må betegne som en ægte familiehest. Robin er opdrættet af Jens Gregersen og vandt sit første løb med Uffe Gregersen i vognen i februar 2017. Kort efter sejren overtog Jens’ datter Charlotte og svigersøn Mick hesten, som begge vandt deres første løb med hesten, så selvom det blot er blevet til 4 sejre i karrieren for Robin har der med garanti været stor glæde ved alle sejrene. Seneste sejr var i Skive i 2021 med Charlotte Gregersen. Robin nåede at starte to gange i sin sidste sæson som væddeløber inden en skade desværre satte en stopper for karrieren. 

Robin Victory gjorde 109 starter i karrieren (4 – 4 – 8 : 31.500 kr.)


ATAK ønsker de seks heste et godt otium og takker for de mange gode oplevelser. 

Godt nytår

ATAKs Bestyrelse 

Skriv et svar