Dubai vinder ATAK’s fødselsdagsløb 2022

Lørdag d. 24 september blev der afholdt ATAK’s fødselsdagsløb på JVB for 36 år i streg, ligesom sidste år var der igen i år 90.000 i præmiesum i finalen.

RondoByrds
Maia Andersen og Rondo Byrds – Foto: Ole Hindby

Dagens første løb bød på et SU-Monte Formløb, hvor Maja Søgaard længe førte med Rico Pape- Til sidst måtte de dog se sig slået af en godt afsluttende Rondo Byrds med Maia Andersen. Det blev dermed sejr nr. 32 for den 14 årige hest. Rico Pape besatte 2. pladsen mens Emil Lund trods 60 meters tillæg fik kæmpet sig til 3. pladsen i selskab med Heidi Astrup.

Captainhaselhof Be
Captainhaselhof Be og Pernille Bye Hansen – Foto: Ole Hindby

6.løb ATAK’s fødselsdagsløb 2022 trøstfinale, gav en overraskende sejr til Pernille Bye Hansen med Johnny og Lene Bays Captainhasselhof be, da de vandt til 28 gange pengene. Efter et afventede løb skød de frem til sikker sejr, og afgjorde let foran en godt gående Encore Simoni med Camilla Andersen, imens tredje pladsen gik til Cæsar spin med Mike Christensen.

Dubai
Dubai og Dennis Kristiansen – Foto: Ole Hindby

I lørdagens 8. løb skulle ATAK’s fødselsdagsløb finale præsenteret af Røntgenklinikken køres, med 40.000 til vinderen. Det blev med megen dramatik undervejs, med flere galoperende heste, bedst ud af dette kom Charlotte Lohmann trænede Dubai med Dennis Kristiansen, som skød frem i opløbet til sikker sejr, det var en meget glad Dennis Kristiansen som kunne sætte endnu et flueben på CV’et, da det var første gang han vandt Danmarks største amatørløb. Quick Overview med Theo Damsgård besatte 2. pladsen, imens Daniella Gardenia med Martin Andresen tog 3. plads.

RichMan
Rich Man sammen med repræsentanter fra Højgård Hesteklinik – Foto: Ole Hindby

Lørdagens tiende og sidste løb – et Formløb gav ligeledes sejr til en 14-årig hest i form af Rich Man med Niels Knudsen. Ekvipagen førte hele vejen rundt og afviste alle konkurrenterne til slut. I sejrinterviewet kunne vi høre Niels Knudsen fortælle, at dagens sejr også var sidste start i karrieren for den store Rich Man, som nu kan se frem til at nyde sin pension. Med sejren til slut blev der dermed også sat et punktum på en flot karriere.
Rich Man og Niels Knudsen sejrede foran en godt afsluttende Jammerbrugten med Martin Andreasen og Thunderstruck med Mads Hjortsballe

På tværs af de 2 finaleløb blev der igen i år hædret ’bedst udseende ekvipage. Dette års vinder blev Estelle Kronos og Morten P. Kramer, der i ATAKs Fødselsdagsløb Finale ligeledes sikrede sig en fjerdeplads.