Super Mento og Mockingbird Face Takker af

Vi nærmer os årsskiftet og dermed også tiden, hvor vi på Jydsk Væddeløbsbane skal tage afsked med vores 14-årige heste. I år er det de to hårdføre herre Super Mento og Mockingbird Face der på løbsdagen den 29. december gør deres sidste starter i hhv. dagens 7. og 8. løb.

Mockingbird face - Super Mento
Mockingbird face – Super Mento

ATAK håber at se hestene samt deres ejerkreds tilbage foran dommertårnet efter hestenes sidste løb, hvor der vil blive overrakt en mulepose som tak for de mange år, ligesom hestene vil blive sendt ud på en sidste æresrunde.

Inden starterne på fredag har de to heste til sammen gjort 404 starter hvoraf de har vundet 44 og tjent 1.051.290 kr., dermed er det to hædersheste, vi denne gang skal tage afsked med. Begge heste viste alt vel med formen seneste løbsdag, hvor Super Mento sluttede af til andenpladsen foran Mockingbird Face. Nu er de begge på jagt efter karrierens sidste sejr. Dette sker for Super Mento vedkommende i dagens 18.0-formløb, hvor hesten står fremme i spidsvolten, mens Mockingbird Face starter i formløbet og denne gang er lettet 20 meter i forhold til seneste start.

Super Mento – Fra sejrsløs til sejrsvant i regi Nikolajsen

Super Mento
Super Mento og Nikoline Nikolajsen på æresrunde efter sejren i Grand Prix weekenden 2021. Foto: Ole Hindby

Super Mento indledte sin karrierer som 3-års på Charlottenlund Travbane. Som 4-års kom han til Jydsk Væddeløbsbane, hvor han blev sat i træning ved Henrik Lønborg inden han året efter blev solgt til Nikoline og Dennis Nikolajsen. 

Da Familien Nikolajsen overtog den dengang 5-årige Super Mento, havde hesten aldrig vundet løb, men allerede samme år, blev det til Supers første karrieresejr og mange skulle følge. Den i dag 14-årige hest står inden karrierens sidste start anført med 19 sejre og en sejrsprocent på 10. Det var også med Super Mento Nikoline Nikolajsen den 21. november 2015 tog sin første sejr i karrieren med de store heste. Det skete i et Uddannelsesløb på Jydsk Væddeløbsbane i tiden 18,9, men efterfølgende fulgte mange flere til i såvel monte- som sulkyløb.

Seneste sejr kom den 31. oktober 2023, hvor Super Mento passerede målstregen som en overlegen vinder med en jublende lykkelig Nikoline i vognen. Det har været et stort og flot arbejde familien Nikolajsen har leveret med Super Mento, der ikke altid har været lige nem at håndtere, men far og datter har sammen med den store hest fået skabt et flot makkerskab.

Super Mento har inden starten på fredag gjort 190 starter i karrieren (19 – 18 – 32 : 349.725 kr.)

Efter parrets start i 7. løb, håber vi at se dem tilbage foran dommertårnet, hvor ATAK gerne vil overrække en mulepose til Super Mento og ejerkredsen, ligesom vi håber, at publikum vil give Super og Nikoline en sidste klapsalve med på vejen. 

Mockingbird Face – Humørhesten der selv vil bestemme

Mockingbird Face
Mockingbird Face og Anette Uglebjerg ved sejren 3. februar 2023. Foto: Ole Hindby

Har man hørt forhåndsinterview med Mockingbird Faces ejer og træner Lillian Uglebjerg har man hørt sætningen ”Det må I spørge Mokkeren om” eller ”Det afhænger af hans humør”. For Mockingbird Face, eller Mokkeren som han til dagligt kaldes, vil helst selv bestemme, men med en indtjening på over 700.000 kr. har Mokkeren også bevist han godt kan komme først over målstregen. 

Mockingbird Face gjorde sin første start på Jydsk Væddeløbsbane tilbage i 2018. Efter nogle starter i klassen med de professionelle kuske overtog Anette Uglebjerg linerne bag den store røde hest og sammen har de efterfølgende dannet makkerpar i størstedelen af Mokkerens løb. Den flegmatiske hest har dog også været en god lærehest og har i år både været med til at give Nikoline Drewsen erfaring i sulkyløb og Laura Abildskov i monteløb.

Med sidstnævnte kan han ligeledes kalde sig licensmester i monte 2023. Seneste sejr på hjemmebanen kom på ATAKs Fødselsdagsløbs finaledag, hvor han vandt med netop Anette i vognen, der efter løbet havde svært ved at holde glædestårerne tilbage. 

Mockingbird Face har inden starten på fredag gjort 214 starter i karrieren (25 – 18 – 28 : 701.565 kr.)

Efter dagens 8. løb vil vi gerne se Mokkeren og Anette sammen med ejerkredsen tilbage foran dommertårnet, hvor der vil være en mulepose fra ATAK. Vi håber ligeledes at publikum vil blive på pladsen og give en sidste klapsalve når parret køre deres æresrunde. 

Skriv et svar